Side Effects

In 2013 bracht Steven Soderbergh twee films uit. Er was natuurlijk de alom bejubelde biopic over Liberace: Behind the Candelabra. Eerder in het jaar verscheen het wat minder ontvangen Side Effects, met o.a. Jude Law en Catherina Zeta-Jones.

In Side Effects raakt de jonge Emily Taylor (Rooney Mara) depressief wanneer haar man terugkeert uit de gevangenis. Na een zelfmoordpoging komt ze in behandeling bij psychiater Jonathan Banks (Jude Law). Na overleg met Emily’s vorige psychiater schrijft Banks haar het nieuwe experimentele middel Ablixa voor. Emily lijkt in eerste instantie goed te reageren op het nieuwe medicijn; ze is gelukkig, heeft weer sex met haar man, maar gaat ook slaapwandelen, één van de bijwerkingen van het middel. Tijdens een van haar slaapwandel-episodes steekt ze haar man neer, wanneer ze weer wakker wordt vindt ze hem dood in hun appartement. Als de dood van haar man onderzocht wordt blijkt Emily toch niet zo onschuldig te zijn.